Status på de danske mestre, FCK: Seneste sæson og regnskab

Foto: Dejan Obretkovic

FC København, en af Danmarks største fodboldklubber, har den seneste sæson oplevet forandringer og underskud i deres regnskab.

Parken Sport & Entertainment, som er det selskab, der i dag står bag FCK, Lalandia, Telia Parken og fire kontorejendomme i Parken, har i første kvartal af 2019 præsenteret et underskud på mange millioner kroner.

Underskuddet kan skyldes flere forskellige faktorer, heriblandt transferaktiviteter og en deltagelse i Europa League, men det er ikke første gang det bliver set. PSE’s regnskab fra 2018 byder nemlig også på et underskud. Men det skyldes helt andre forandringer.

Forandringer for Parken Sport & Entertainment prægede regnskabet i 2018

I løbet af 2018 oplevede selskabet Parken Sport & Entertainment forandringer på flere områder. I starten af året bestod Parken Sport & Entertainment af flere segmenter, men i løbet af sommeren blev én af dem, nemlig Fitness DK, frasolgt. Senere blev der kigget på nye muligheder for Lalandia, som er kommet tættere på at åbne centre i både Motala i Sverige og Søndervig i Jylland.

Frasalget af Fitness DK har resulteret i et stort minus for Parken Sport & Entertainment i 2018. Dette minus var dog forventet, da selskabet som følge af frasalget var tvunget til nedskrivninger. Fitness DK blev set som en dårlig investering for PSE, og derfor forventes det, at frasalget vil blive en fordel for selskabet på længere sigt, selvom det på kort sigt har konsekvenser for selskabets regnskab.

I slutningen af 2018 var der altså betydelige forandringer i PSE’s og FC Københavns regnskab, men selvom det forventes, at underskuddet vil blive rettet op på, ses det fortsat i starten af 2019.

Underskud præger fortsat klubben primo 2019

Første kvartal af 2019 har sendt FC København ud i et stort underskud. En meddelelse til Fondsbørsen fra maj 2019 fortæller, at Parken Sport & Entertainment havde et underskud på 25,1 millioner kroner i første kvartal af 2019.

I tilsvarende kvartal i 2018 havde Parken Sport & Entertainment en omsætning på 167,3 millioner kroner og som følge deraf et overskud på 6,5 millioner. I første kvartal af 2019 var selskabets samlede omsætning på 131,8 millioner kroner, og dermed oplever de nu at sidde med et underskud på lige over 25 millioner kroner.

Ifølge selskabet selv kan skylden for den negative udvikling primært skydes på Lalandia, Parken og FC København. Med hensyn til FCK skyldes underskuddet blandt andet, at klubben sidste forår deltog i Europa League og spillede mod Atlético Madrid. Et minus på 0,5 millioner kroner skyldes desuden, at klubben i 2018 oplevede bedre resultater med diverse transferaktiviteter. På samme område var der sidste år et plus på 15,9 millioner kroner.

Forventninger til 2019

På trods af en noget ringe start forventer bestyrelsen hos Parken Sport & Entertainment, at det vil se bedre ud, når deres regnskab til forening kommer på plads i slutningen af året.

Det forventes nemlig, at omsætningen i 2019 vil ende på et sted mellem 800 og 850 millioner kroner, og at selskabet vil få et resultat før skat på mellem 45 og 60 millioner kroner.