Status på de danske mestre, FCK: Mestre og årets topscorer

Foto: Dejan Obretkovic

FC København vandt årets Superliga over den evige rival Brøndby IF. Der var – som altid når de to hold spiller – dømt kamp og spænding til målstregen. Med en 3-2 sejr til FC København blev de for ikke mindre end 13. gang danske mestre. På de 33 kampe, FC København har spillet, nåede de op på hele 82 point og slog dermed FC Midtjylland, der ellers lå godt i svinget i årets Superliga-kampe.

Spændende odds

Det har været et brag af et fodbold år både nationalt og internationalt. Mange fans og bookmakere har med spænding fulgt Superligaens sidste kampe. De har også selv spillet, dog ikke på banen men på fodbold betting med odds på fodboldkampe fra hele verden – samt oddset på de store danske kampe. Hvor vinderchancerne var store hos årets Superliga vindere, kan der være gevinster i også at kigge andre steder hen. Der kommer stadig flere stærke profiler fra blandt andet FC Midtjylland, og disse er gode at holde øje med, når man skal sætte sine odds fremover. Hvis man kan spotte en spiller i starten af karrieren, er fortjenesten markant højere, end hvis man satser sikkert.

Ærkerivaler i kamp

Rasmus Falk blev manden, der sikrede FCK det afgørende mål i finalen og dermed afgjorde hvilket af de to evigt rivaliserende københavnerhold, der løb med årets sejr. Traditionen tro var stadion proppet med loyale fans, og der var over 33.000 tilskuere til kampen. Første mål kom fra Brøndby IF blot seks minutter inde i kampen. Men allerede 10 minutter inde i kampen blev der dømt straffespark og FCKs topscorer Robert Skov scorede og udlignede til 1-1. Umiddelbart efter røg bolden endnu engang i mål. Denne gang var det Dame N’Doye, som fik FCK i førerpositionen 2-1. Spændingen steg, da FCKs Vavro scorede et selvmål efter pausen og dermed hjalp Brøndby videre i kampen, som nu stod 2-2. Efter 64 minutter scorede Rasmus Falk dog, og sikrede FCK sejren.

Kampen udenfor banen

Både FC København og Brøndby IF har en enorm fanskare. Langt de fleste af deres fans kommer udelukkende for fodboldens skyld. Men der er også fans, som kommer for kampen udenfor banen. Det sker især, når to rivaler af denne karakter skal spille imod hinanden i så vigtig en kamp. – Og endnu mere når det ene af holdene spiller på hjemmebane. Også denne gang kastede fans fra begge lejre fyrværkeri på banen, og dommerne måtte kalde til pause. Heldigvis kom der ro på grupperingerne, og dommerne vurderede, at det var sikkert at fortsætte kampen.

FCK var favorit hos eksperterne

Allerede inden finalen havde eksperter peget på, at FCK havde marginalt større vinderchancer end Brøndby. Det skyldtes især deres hjemmebanefordel, som altid giver holdet det sidste skub i den rigtige retning. Brøndby IF har ikke blot skulle spille på udebane, men på den værst tænkelige udebane på grund af den gamle rivalisering mellem de to klubber. Brøndby IF havde dog spillet en rigtigt god sæson, og der var tæt løb mellem de to klubber, hvilket også betød at nogle kommentatorer ikke turde komme med deres bud på vinderen.

Robert Skov favorit blandt kollegerne

I en afstemning foretaget af Spillerforeningen placerede kollegerne Robert Skov som årets profil i dansk fodbold. På en flot andenplads ligger Andreas Skov Olsen fra FC Nordsjælland og endnu en FC København spiller, nemlig Dame N’Doye, ligger på tredjepladsen over årets profiler ifølge fodboldkolleger landet over. Det er helt unikt, at en spiller er favorit både hos eksperter og kolleger og ender med at løbe med sejren.

Topscorer – top-3

Da Robert Skov udlignede til 1-1 nåede han op på sit 27. Superligamål. Robert Skov har allerede siden begyndelsen af årets sæson lagt hårdt ud, og det er ikke kommet som en stor overraskelse for nogen, at han blev årets topscorer. Den eneste anden spiller, der har oplevet en bedre sæson end Robert Skov havde i år, var Ebbe Sand, der nåede op på 28 mål i 1998.

Efter Robert Skov ligger Andreas Skov Nielsen og Dame N’Doye, begge med 22 mål i denne sæson. På den måde er det måske særligt interessant at se nærmere på 2. og 3. pladsen i denne sæson, når man skal sætte sine odds fremover. Der vil være tæt løb mellem de to stærke profiler fra henholdsvis FC Nordsjælland og FC København. Det er kun fremtiden, der kan vise hvem af dem, som har chancer for at blive fremtidens topscorer.

FCK er kongerne igen

Årets finale var et fyrværkeri af en kamp. Både de to gold og deres fans var spændt til bristepunktet. Efter denne hæsblæsende sæson, står det klart at FC København er tilbage som konger af dansk fodbold. Det er også mejslet i sten at fans, eksperter og fodboldkolleger hylder tidligere Silkeborgspiller Robert Skov, som indfriede alle forventninger.