Superligaen afgjort: FCK fik sølv, AGF fik bronze

Foto: Dejan Obretković

Superligaen er nu afsluttet og dermed står det klart, hvem der endte i toppen. FCK fik sølv, mens AGF fik bronze.

Guldet var allerede havnet i FC Midtjylland, men søndag var der i dén grad spænding om, hvem der skulle vinde sølv og bronze.

FC København og AGF lå nemlig meget tæt, og hvis resultaterne flaskede sig, kunne AGF dermed snuppe andenpladsen fra FCK.

FC København snuppede sølv

FCK endte dog med at vinde deres kamp mod FC Nordsjælland med 2-1, og dermed sørgede de selv for at de vandt sølv.

Det var dog ikke alle spillerne i klubben, som var lige glade for at vinde sølv.

TV-billeder opfangede Viktor Fischer hænge sin sølvmedalje på en tribune i TELIA Parken, og dermed tog han altså hjem uden et fysisk tegn på at ham og holdkammeraterne havde sikret sig andenpladsen i ligaen.

For Fischer tæller guldet kun, må man tolke ud fra denne handling, som TV-eksperterne Morten Bruhn og Mikkel Bischoff kaldte respektløs, da de opdagede det.

AGF fik første medalje i 23 år

AGF snuppede tredjepladsen i Superligaen, hvilket altså gav dem bronze-medaljer. Det var samtidig klubbens første metal i hele 23 år.

Derfor fejrede spillerne og fansene på stadion også denne bedrift som havde de vundet guld.

AGF tabte 1-0 hjemme mod Brøndby, men det kunne altså ikke fjerne smilet fra spillernes læber. Og kantspiller Jakob Ankersen forklarede bronze-triumfen således:

“Vi kan være stolte af det, som vi også hele tiden har sagt. Vi gik efter sølvet, men er utroligt stolte over disse bronzemedaljer,” fortalte Ankersen til 3+ og uddybede:

“Vi, der har været med i tre-fire år, ved, hvor svært det har været at spille her, så det er stort”

“Vi skal nyde denne bronze, men har også stadig en vigtig kamp på onsdag mod OB, og vi er ikke i Europa endnu. Vi står fint til OB, men skal lige have fundet nogle kræfter,” fortalte han med henvisning til kampen mod OB onsdag aften, som gælder en plads i Europa League i næste sæson.