Danmarks optakt til VM i Qatar 2022


Tilbage i oktober sidste år sikrede det danske herrelandshold i fodbold sig en plads ved VM i Qatar, da de besejrede Østrig i en nervepirrende kamp. Det betyder, at fodboldfans fra hele verden fra den 21. november til den 18. december kan nyde alverdens bedste hold kæmpe om titlen som de allerbedste.

Landsholdet er blevet et kæmpe samlingspunkt for den danske nation og der er endda et esportslandshold, der tager udgangspunkt i det populære spil FIFA, netop fordi fodbold er blevet så populært i den brede befolkning igen. I denne artikel dykker vi lidt nærmere ned i, hvordan det danske landshold ser ud med et særligt fokus på de danske superligaspillere og hvordan oddsene er.

Spændingen ved at følge med

For hvis der er noget, der er spændende, når vi taler VM og andre store, internationale fodboldturneringer og events, så er det netop fodbold odds. Det er spændende at følge med, hvor de forskellige hold ligger, og gætte med på, hvordan udfaldet mon bliver – og følge med i, hvordan oddsene ændrer sig i takt med, at turneringen skrider frem.

Men hvis vi vender blikket mod selve landsholdstruppen, så bliver det også ret spændende. Der er lige blevet udtaget en bruttotrup til Nations League-kampene. Det er tredje gang, kampene afholdes, og de blev introduceret som en måde at erstatte de såkaldte venskabskampe. Både Frankrig og Portugal har været vindere af turneringen og det bliver spændende at se, hvem der tager trofæet hjem denne gang.

Landsholdtruppen

Hvis vi ser på de spillere, der er blevet udtaget til Nations League, så giver det et godt praj om, hvem det er, vi kommer til at se på banen i Qatar senere på året. I målburet kommer vi til at se Kasper Schmeichel, Daniel Iversen og Peter Vindahl Jensen. I forsvaret bliver det Joakim Mæhle, Rasmus Nissen Kristensen, Daniel Wass, Jens Stryger Larsen, Andreas Christensen, Joachim Andersen, Victor Nelsson, Jannik Vestergaard og Nicolai Boilesen.

Ser vi på midterbanen, så finder vi Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Mathias Jensen, Christian Nørgaard, Christian Eriksen og Philip Billing og i angrebet har vi Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Andreas Skov Olsen, Andreas Cornelius, Jonas Wind, Mikkel Damsgaard, Martin Braithwaite og Robert Skov.

Udover denne stærke sammensætning, så er der også de såkaldte boblere, der lige nu træner med landsholdstruppen. Det er de to spillere Morten Hjulmand, som til dagligt spiller for Lecce, og Mads Roerslev fra Brentford.

Af spillere, der også spiller i den danske superliga, finder vi midtbanespilleren Anders Dreyer, der spiller for FC Midtjylland. Dreyer blev ellers først solgt fra FC Midtjylland til det russiske hold Rubin Kazan, men da hans kontrakt blev suspenderet, blev han hentet hjem til Danmark.

Hos storklubben FC København finder vi forsvarsspilleren Nicolai Møller Boilesen. Boilesen er en utroligt stærk spiller, der på trods af sin unge alder allerede har haft en fremragende karriere først hos Ajax, hvor han spillede sig op til en anførerposition, og siden 2016 har han spillet for FC København. Han startede sin karriere som helt grøn fodboldspiller hos Lille Hema IF, dernæst Skovlunde IF og sidenhen Brøndby IF, inden han blev hentet til Ajax.

Et stærkt hold

Det er et utroligt stærkt hold, som vi sender til Nations League-kampene og som vi højst sandsynligt kommer til at se i samme konstellation i Qatar. Foreløbigt ved vi, at vi kommer til at se Danmark spille mod Tunesien og Frankrig henholdsvis den 22. november og den 26. november. Det bliver spændende at følge med i Danmarks vej mod guldet og se, hvor langt vi kan gå.