DBU satser på e-sport: Starter E-fodboldlandshold

DBU går foran inden for E-landsholdsfodbold. De har nemlig startet deres eget landshold, der tager udgangspunkt i FIFA-spillet.

Udviklingen i e-sport har virkelig taget til over de senere år, hvor spil som Counter-Strike: Global Offensive og FIFA har til fyldt mange arenaer og danske sportshaller.

Dansk Boldspil-Union ønsker at være med hvor det sker, og derfor har de nu startet deres eget E-fodboldlandshold.

“Interessen for e-sport er kæmpe blandt børn og unge, og et spil som FIFA er for længst blevet en konkurrencesport. Derfor lancerer vi nu Danmarks første e-landshold, som skal forsvare Danmarks ære internationalt,” forklarer Kenneth Reeh, konstitueret administrerende direktør i DBU, i en pressemeddelelse og uddyber:

“Samtidig har vores lokalunioner planer om en masse aktiviteter, hvor e-sport kan bidrage til nye medlemmer og udvikling af vores fodboldklubber.”

Nogle af de initiativer, som man har startet er blandt andet en ny national breddeturnering plus lokale e-fodboldskoler. Og derudover et e-fodboldlandshold, som vil have deres første FIFA-turnering den 2. februar, hvor de skal møde nordiske modstandere i form af Finland, Norge og Sverige.

Dansk Erhverv mærker også populariteten

Hos Dansk Erhverv mærker man også at e-sport virkelig er kommet for at blive, mens interessen aldrig har været større.

Det kan også ses, når børnene ønsker sig gaver til jul og fødselsdag, forklarer direktøren hos Dansk Erhverv.

Der er rigtig store penge at hente i e-sport. Ikke kun for elitegamerne og deres hold, men også for en lang følgerække af erhverv indenfor eksempelvis turisme og detailhandlen. Når Danmark lægger jord til internationale elitesportsbegivenheder, så betyder det både flere penge i kassen hos hotellerne, restauranterne og souvenirbutikkerne, siger Brian Mikkelsen, der er direktør hos Dansk Erhverv, og han tilføjer:

“Og når Karla eller Anton skriver ønskeliste, så ønsker de sig gamer-t-shirts, gamer-keyboards eller gamer-mus med deres yndlingsspillers billede eller navn på, ligesom vi kender det fra fodboldens verden. Det er godt for detailhandlen.”

Der vil dog ikke udelukkende være fokus på at være god foran skærmene. Som en del af e-fodboldskolerne vil der også være et fokus på både kostvejledning og fysisk træning, således, at deltagerne også får prøvet kræfter med fitnesscentre, hvor de kan prøve de bedste crosstrainere, løbebånd og meget andet, så de samtidig kan koncentrere sig i længere tid og fortsat holder sig sunde udenfor den visuelle fodboldbane.

Nordiske fodboldforbund satser også på e-sport

Det er ikke kun DBU, der fokuserer på e-sport. Det gør de andre nordiske forbund også. I Norge spillede de deres første e-landskamp mod Frankrig tilbage i december sidste år, og i månederne inden havde 350 norske FIFA-spillere deltaget i eFA Cup, hvor vinderen sikrede sig en plads på det norske e-landshold.

I 2019 har Norge op mod seks e-landskampe på programmet, og rettighederne til de kommende kampe er netop blevet solgt til norske TV 2.

Ifølge B.T.’s oplysninger, er det vinderne af eSuperligaen, Brøndby IF’s Daniel ‘Dingo’ Kristensen og Frederik ‘Fredberg’ Fredberg som vil være på det første landshold, der er udtaget til den kommende turnering.

De vil samtidig have deres normale træner, Daniel Barnewitz, ved deres side til turneringen.

Dette har DBU dog endnu ikke bekræftet.