Danmarks herrelandshold – hvor langt kan de nå i Qatar?Når VM i fodbold i Qatar sparkes i gang den 21. november, er det med Danmark som en af deltagerne, og efter den store succes ved det foregående EM, så regner mange nu faktisk de danske drenge blandt favoritterne til at nå langt. De senere års resultater har vist, at de røde og hvide spillere for manges vedkommende er på toppen af deres kræfter, og der er næppe mange landshold derude, som decideret drømmer om at møde Danmark, der har taget mange store skalpe på det sidste.

Det er selvfølgelig en hæmsko, at verdensmestrene fra Frankrig er i Gruppe D sammen med danskerne, men som vi så forleden, så er selv Les Bleus et hold, som danskerne kan slå, som de her gjorde med 2-1 på to mål af indskiftede Andreas Cornelius. Og det har gjort odds på et godt dansk resultat ganske lave.

Det er dog en ting at møde Frankrig i Nations League og noget helt andet at møde dem til et VM, så hvis det resultat skal gentages, så skal alle ramme dagen. De to andre hold i Gruppe D er Australien og Tunesien, og her må danskerne til gengæld ses som favoritter.

Hvis de som forventet går videre fra gruppen, så venter enten nummer et eller to fra gruppe C, hvor Argentina, Saudi-Arabien, Mexico og Polen venter. Så det vil bestemt være at foretrække at undgå Argentina og Leo Messi her.

Ikke plads til nøgleskader

Dermed ikke være sagt, at Danmark ikke kan slå Argentina. Danmark kan på den rette dag slå alle de kvalificerede hold, men det kræver så også, at vi undgår skader og karantæner til nøglespillere som Kasper Schmeichel, Pierre Emile Højbjerg og selvfølgelig Christian Eriksen. Og især sidstnævnte kommer til at være afgørende, hvis Danmark skal nå hele vejen i Qatar. Han har siden sit comeback holdt et imponerende højt niveau, og han kan være medvirkende til en rigtig stor slutrunde for danskerne.

Det står klart, at odds er bedre end længe, måske nogensinde, for en dansk succeshistorie i Qatar, men en anden ting, der kan komme til at spille ind, er det meget varme vejr i Qatar. Selvom turneringen afholdes i november og december, så vil der stadig være ganske høje temperaturer, og det kan komme til at påvirke danskerne en del.

Men der er mange ting ved netop denne slutrunde, som de fleste nok gerne havde set placeret et andet sted, der er uforudsigelige, og der vil nok være de danskere, som egentlig ikke går særligt meget op i en turnering, der skal afholdes så mærkeligt et sted som Qatar.

Som det ser ud nu, så skal Danmark dog af sted, selvom blandt andet landstræner Kasper Hjulmand har udtrykt sin ærgrelse over, at placeringen af slutrunden skal fjerne fokus fra et af de bedste landshold, som vi nogensinde har haft.

Det er svært at erklære sig uenig i den holdning, men når man rent faktisk tager af sted, så kan man jo lige så godt prøve at vinde det hele – og chancen er bestemt til stede.