Avis: Abramovich var tæt på FCK-investering

Foto: Dejan Obretkovic

Arkady Abramovich, som er søn af Chelsea-ejeren Roman Abramovich, fik afslag på at investere i FC København for 12 år siden. 

I øjeblikket er den russiske rigmand Roman Abramovich i færd med at sælge Premier League-storklubben Chelsea på grund af Ukraine-konflikten, men får 12 år siden kunne hans søn være blevet FCK-ejer.

B.T. beretter således om den dengang 17-årige Arkady Abramovich’ forsøg på at investere 400 millioner kroner i den danske topklub, som havde en stærk Champions League-kampagne i 2010/11-sæsonen.

Én af hovedpersonerne i handlen var Aldo Petersen, som ser tilbage på den glippede investering, der kunne have gjort FC København til en skandinavisk mastodont.

“Havde FCK fået Abramovich som ejer og de ressourcer og penge, der ville have fulgt med, så havde FCK været totalt urørlige i Skandinavien gennem de seneste 12 år. Uden tvivl,” udtaler Aldo Petersen ifølge B.T.

Handlen var tæt på at blive til en realitet, men PS&E-storaktionærerne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen valgte altså at afvise tilbuddet.