Mens eSuperligaen ligger stille – Stay and Play Cup

EA Sport har arrangeret Stay and Play Cup, hvor 20 fodboldspillere har repræsenteret deres klubber i løbet af turneringen. Søndag venter semifinalerne samt finalen.

eSuperligaen ligger naturligvis også stille for tiden, for selvom spillerne i princippet kunne afvikle kampene hjemmefra, så giver det bare noget ekstra, når der er publikum på, mens det sandsynligvis også ville kræve en observatør hjemme hos spillerne for at sørge for, at alt gik efter spillets regler.

EA Sports er dog kommet FIFA-fansene til undsætning, og således har de arrangeret Stay and Play Cup, hvor de samler penge ind til velgørenhed. Målet er 1,25 millioner dollars, og de har nået over 1 million dollars i skrivende stund.

Du kan følge det hele på EA Sports’ FIFA Twitch-kanal her, hvor du også kan se de tidligere kampe.

Stay and Play Cup er kort fortalt en online FIFA-turnering, hvor 20 professionelle fodboldspillere har dystet. Fra den danske Superliga har Brøndby IF’s 20-årige angriber, Jesper Lindstrøm, gjort det virkelig overbevisende.

Han bliver også udråbt som favorit til at vinde hele turneringen af eksperterne og bookmakerne. Det skal nævnes, at der ikke venter vinderen en kæmpe økonomisk gevinst – der spilles blot om æren.

Men der er ingen tvivl om, at Lindstrøm har lært meget af Brøndby IF’s eSportshold, hvor Frederik Fredberg og Daniel ‘Dingo’ Kristensen har lært ham en masse tips, hvis man skal tro Lindstrøm selv.

FC Københavns 18-årige angriber, Mohammed Daramy, er også fortsat med i turneringen. Han er dog ikke teknisk lige så dygtig til FIFA som Jesper Lindstrøm, men FCK’eren har alligevel vist sig skarp og kynisk, når det galt.

Skandinaviske semifinaler

Søndag spilles semifinalerne i tuneringen, og her er der tale om rene skandinaviske af slagsen. Jesper Lindstrøm skal nemlig tørne sammen med svenske Jesper Karlström, som spiller i Djurgårdens IF til daglig, mens Mohammed Daramy skal op imod svenske Nabil Bahoui, der tørner ud for AIK Fotboll til daglig.

Dermed kan vi altså få en ren dansk finale, hvis både Lindstrøm og Daramy vinder deres respektive semifinaler.

Programmet for semifinalerne og finalen

Klokken 19:00 bliver den første semifinale spillet.

Klokken 19:45 bliver den anden semifinale spillet.

Klokken 20:30 bliver den store finale afviklet, hvor vinderen af turneringen altså skal findes.

Hvilke stjerner har været med?

Der har været flere store profiler, der har prøvet kræfter med den virtuelle fodboldbane.

Blandt andre Chelseas César Azpilicueta, Liverpools Trent Alexander-Arnold, Manchester Citys Phil Foden, Tottenhams Serge Aurier, Dortmunds lejesvend Achraf Hakimi, Paris Saint-Germains Juan Bernat, Real Madrids Vinicius Junior, Atletico Madrids Joao Felix samt Patrick Kluiverts søn, Justin, som spiller i AS Roma.

Hvilke hold spiller de med?

Spillerne har spillet med deres egne klubber, men det foregår på den måde, at samtlige spillere på holdene har fået rating 85 for at gøre det rimeligt for alle.

Dog har man ikke taget højde for at spillernes svage ben også skulle have de samme ratings, så Jesper Lindstrøm har tidligere fortalt på sin stream på Twitch, at det har været en udfordring for ham.

Du kan følge det hele på EA Sports’ FIFA Twitch-kanal her, hvor du også kan se de tidligere kampe.