De 5 bedste angribere i den danske Superliga

Foto: Dejan Obretković

Superligaen er så småt ved at vågne op fra sit vinterhi. Forårssæsonen blev sparket i gang midt i februar, hvor der ved forårssæsonens start kun manglede fem spillerunder i turneringens grundspil. Her får du sæsonens 5 bedste angribere i den danske Superliga.

Sæsonens topscorer anno 2024 i Superligaen ligger tæt. Både Nicolai Vallys og Alexander Lind har scoret 10 gange i efteråret, mens hele 11 spillere har scoret minimum 6 mål i denne sæson i årets fodboldturneringer. Her dykker vi ned i de 5 bedste angribere i Superligaen lige nu.

Alexander Lind

Superligaens hidtidige topscorer Alexander Lind kom til Silkeborg IF i 2016, hvor han blev en del af SIF’s talentprogram. Han fik sin debut i sæsonens sidste kamp mod Lyngby i 2019. Han var på banen i tre minutter, der sluttede med et nederlag til SIF.

Lind blev dermed en af de  yngste SIF’er til at spille en Superligakamp. han var bare 17 år og 348 dage. I forårssæsonen 2020 kom han på måltavlen to gange i Superligaen, hvor han spillede ni kampe i sæsonen. I denne sæson har han altså nettet hele 10 gange – og ligger lunt i svinget til at blive sæsonens topscorer.

Nicolai Vallys

27-årige Nicolai Vallys fra Brøndby har også scoret 10 gange i efterårets sæson. Vallys har i løbet af sin karriere spillet for Skovshoved, Brøndby IF, Silkeborg IF, FC Roskilde og så blev han udtaget til det danske A-landshold i starten af september sidste år.

Han blev indskiftet i Danmarks kamp mod San Marino i Parken, hvor han fik hele 20 minutter i de røde og hvide farver. Kampen endte som bekendt 4-0. Han har derfor tradition tro fået sit navn på landsholdsvæggen på Brøndby Stadion.

Cho Gue-Sung

Sidste år hentede FC Midtjylland den sydkoreanske spiller Cho Gue-Sung og har indgået en femårig aftale med den 25-årige spiller.

Angriberen har tilbragt hele sin karriere i det sydkoreanske fodbold og har spillet 24 gange for det sydkoreanske landshold. FCM har da også allerede fået valuta for pengene med hele 10 mål i sæsonen indtil videre.

Don Deedson Louicius

Don Deedson Louicius skiftede sidste år fra Hobro til OB. Her har han underskrevet en fireårig kontrakt. Han er oprindeligt fra Haiti, men har siden 2019 tilpasset sig både Danmark og dansk fodbold.

Han nåede at spille 82 kampe og lave 22 mål for Hobro inden skiftet til OB. Og ligger nu nummer fire på topscorer listen indtil videre i Superligaen med hele 8 mål.

Patrick Mortensen

Patrick Mortensen har  kontrakt med AGF frem til sommeren 2025. Sidste år i marts scorede han kampens eneste mål mod OB, hvilket var hans mål nummer 59 for AGF. Det har gjort ham til den mest scorende spiller for AGF i Superligaens historie.

Han har ligeledes præsteret at score 18 mål ud af 18 mulige straffespark i AGF, hvilket gør ham temmelig træfsikker. I denne sæson har han nettet hele 9 gange, hvilket gør ham til sæsonens femte mest scorende spiller.