AaB og Horsens ude af Superligaen

Foto: Dejan Obretković

AaB og AC Horsens er de to nedrykkere til 1. division efter dagens Superliga-kampe, der bød på en Silkeborg-sejr og en nulløsning mellem Horsens og Lyngby.

AaB skulle i aktion mod Silkeborg IF, hvor en sejr med sikkerhed ville sikre dem overlevelse i Superligaen.

AaB startede fint ud, hvor de fik tilspillet sig en række muligheder, men meget kendetegnet manglede den sidste skarphed.

I anden halvleg kom Silkeborg stærkere ud, og de fik domineret kampen for alvor.

Efter 74 minutters spil fik Silkeborg tilkendt et straffespark, som Sebastian Jørgensen skulle tage af sig. Han kanonerede bolden op på overliggeren.

Få sekunder efter kunne Alexander Lind dog alligevel bringe gæsterne foran, da han udnyttede at Nico Mantl og Lars Kramer gik skævt af hinanden.

I det 83. minut blev Lucas Andersen nedlagt i feltet med to hænder i ryggen, men dommer Sandi Putros og VAR-dommer Jakob Kehlet mente ikke, at det var nok til at dømme straffespark.

I slutminutter forsøgte AaB hårdt på at få balance i regnskabet, men lige lidt hjalp det.

Efter at have været i den bedste række siden 1986, så er det nu en kendsgerning, at AaB rykker ned i 1. division, NordicBet Ligaen.

Nulløsning sendte AC Horsens ud

I den anden kamp skulle AC Horsens og Lyngby Boldklub i en direkte duel om at undgå nedrykning.

En sejr til én af klubberne ville sikre overlevelse til den pågældende klub, mens et uafgjort resultat ville betyde, at Horsens rykkede ned med en dårligere målscore, hvis AaB tabte deres kamp mod Silkeborg.

Sidstnævnte var som bekendt det, der skete, og derfor kunne Lyngby Boldklub bryde ud i vild jubel efter dagens opgør, selvom kampen endte i en nulløsning.